19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria vrea GPS-uri pe camioanele românești

Bulgaria vrea GPS-uri pe camioanele românești

Ministerul Finanțelor din țara vecină vrea amplasarea unor dispozitive GPS pe camioanele din România și Grecia care tranzitează țara și care transportă mărfuri cu risc ridicat de evaziune, potrivit publicației bulgare Standart News, citată de evz.ro. Controlul privind bunurile importate cu risc de evaziune, precum fructe, legume, cereale, produse din carne, metale, zahăr şi dulciuri, se va aplica de la 1 ianuarie 2014.

Echipaje mobile vor opri camioanele care intră în Bulgaria la punctele de control fiscal în apropiere de frontierele cu Grecia şi România și vor monta dispozitivele respective. Iar atunci când camioanele vor ajunge la destinaţie, echipele regionale vor aştepta ca marfa să fie descărcată pentru a verifica dacă au fost declarate cantităţile reale de produse, iar apoi vor scoate dispozitivele GPS de pe camioane.

În ultimii ani, au existat numeroase situaţii când comercianţii au importat legume de pe pieţele vecine şi le-au vândut fermierilor care la rândul lor le-au pus în vânzare susţinând că sunt din producţia proprie. Potrivit Ministerului bulgar al Finanţelor, companiile care lucrează corect vor primi bonusuri şi se va încerca restituirea TVA-ul către acestea în termen de 15-20 zile în loc de termenul oficial de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS