20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Băsescu: Nu am nici o problemă să declanşez un referendum pe Roşia Montana

Băsescu: Nu am nici o problemă să declanşez un referendum pe Roşia Montana

Preşedintele Traian Băsescu a declarat azi că nu exclude posibilitatea să organizeze un referendum pe tema exploatărilor de la Roşia Montană, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, catalogând drept un gest de „laşitate” trimiterea unei legi pe această temă în Parlament, informează agerpres.ro.

„Nu am nici o problemă să declanşez un referendum naţional pe tema asta. Dimpotrivă, dacă dezbaterile vor continua şi nu găsim un mod de a face proiectul (Roşia Montană – n.r.). Nu exclud posibilitatea să-l organizez, dacă Guvernul nu găseşte resurse să discute cu societatea civilă. Îl organizez odată cu europarlamentarele”, a declarat Băsescu, într-un interviu pentru cotidianul „Adevărul”.
Întrebat dacă el consideră a fi o greşeală trimiterea unei legi în acest caz în Parlament, Băsescu a răspuns pozitiv.
„Nu are nevoie de lege o asemenea decizie. Însă, e tipic actualului Guvern laşitatea, neasumarea. (…) Trebuia să anunţe că dezbatem în Guvern problema Roşia Montană. Ar fi perceput imediat semnalele societăţii şi deschidea un dialog. Teama mare de Roşia Montană este cianurarea, ori aici trebuia discutat cu nişte specialişti”, a adăugat preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS