14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia îşi propune reducerea cu 21% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2020

România îşi propune reducerea cu 21% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2020

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră /GES/ se va realiza, în România, prin aplicarea Schemei de Comercializare a Certificatelor de Emisii GES /EU ETS/, ţinta stabilită la nivel european pentru ţara noastră fiind o scădere de 21% în anul 2020, informează agerpres.ro. Potrivit anexei la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Strategiei Naţionale a României privind Schimbările Climatice /SNSC/ 2013-2020, publicată în Monitorul Oficial, obiectivul stabilit (-21%) la nivel european pentru anul 2020 este comparativ cu nivelul ipotetic al emisiilor din sectorul EU ETS din anul 2005.

Schema de Comercializare a Certificatelor de Emisii GES (EU ETS) reglementează emisiile provenite de instalaţiile cu capacitate de producţie şi emisii considerabile din sectoarele Energie şi Procese Industriale.

Strategia Naţională asupra Schimbărilor Climatice 2013-2020 ţine cont de politica Uniunii Europene în domeniul schimbărilor climatice şi de documentele relevante elaborate la nivel european, precum şi de experienţa şi cunoştinţele dobândite în cadrul unor acţiuni de colaborare cu parteneri din străinătate şi instituţii internaţionale de prestigiu.

Convenţia Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice /UNFCCC/ a fost parafată în anul 1992 la Rio de Janeiro, fiind, în prezent, ratificată de peste 190 de ţări.
În România, UNFCCC a fost ratificată prin Legea nr. 24/1994.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS