12.8 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSiria: Inspectorii ONU se îndreaptă spre locul anchetei privind afirmaţiile referitoare la atacul chimic

Siria: Inspectorii ONU se îndreaptă spre locul anchetei privind afirmaţiile referitoare la atacul chimic

Inspectorii ONU se îndreptau luni spre locul în care urmează să desfăşoare o anchetă cu privire la afirmaţiile referitoare la un atac chimic imputat regimului sirian, a constatat un fotograf al AFP, citat de Agerpres.

Inspectorii, aflaţi la bordul a cinci maşini şi escortaţi de membri ai serviciilor de securitate siriene, urmează să ajungă în regiunea Ghouta, unde, potrivit opoziţiei, armata ar fi ucis sute de civili săptămâna trecută într-un atac cu arme chimice.
Misiunea a ajuns la Damasc la 18 august pentru o anchetă cu privire la afirmaţii referitoare la alte atacuri din Siria. După trei zile, armata a desfăşurat o ofensivă la est şi vest de capitala siriană, cu ocazia căreia opoziţia a acuzat regimul că a utilizat arme chimice.
Organizaţia ‘Medici fără Frontiere’ a semnalat că 355 de pacienţi care prezentau ‘simptome neurotoxice’ au decedat în regiunea Damasc, însă a precizat că nu poate ‘confirma în mod ştiinţific cauza acestor simptome’.
Bazându-se pe rapoarte medicale, Observatorul sirian pentru drepturile omului a semnalat peste 300 de cazuri de persoane ucise de un gaz toxic, printre care zeci de rebeli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS