16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania ar fi de acord cu o acţiune internaţională în Siria

Germania ar fi de acord cu o acţiune internaţională în Siria

Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a afirmat astăzi că ţara sa ar aproba o eventuală „acţiune” a comunităţii internaţionale în cazul în care ar fi confirmată folosirea de arme chimice în Siria, informează curierulnational.ro.

„Folosirea unor arme chimice de distrugere în masă ar reprezenta o crimă împotriva civilizaţiei. Dacă o asemenea folosire este confirmată, comunitatea internaţională trebuie să acţioneze. Atunci Germania va face parte din rândul celor care sprijină consecinţele”, a declarat Westerwelle, în cadrul conferinţei anuale a ambasadorilor germani, la Berlin. „În această perspectivă, suntem în relaţii strânse cu Naţiunile Unite şi aliaţii noştri”, a adăugat el, fără să precizeze natura scenariilor de acţiune luate în calcul.

Regimul lui Bashar al-Assad a fost acuzat săptămâna trecută de către opoziţia siriană că a efectuat un atac cu arme chimice în apropiere de Damasc care s-ar fi soldat cu moartea a sute de persoane. Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au precizat clar în ultimele zile că studiază opţiuni militare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS