28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea de eliberare provizorie a lui Alexandru Bitu, acuzat în dosarul furtului de tablouri, la Judecătoria Sectorului 3

Cererea de eliberare provizorie a lui Alexandru Bitu, acuzat în dosarul furtului de tablouri, la Judecătoria Sectorului 3

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 se pronunţă luni asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Alexandru Bitu, inculpat în dosarul furtului de tablouri din Olanda, conform Agerpres.
Procesul privind furtul de tablouri din Rotterdam a început pe 13 august la Judecătoria Sectorului 3, şase inculpaţi în acest dosar fiind trimişi în judecată de procurorii DIICOT – Structura Centrală, pentru furt calificat. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională a acestora este estimată la 18 milioane de euro.
Pe data de 16 iulie, Judecătoria Sectorului 3 a constatat legalitatea măsurii arestării preventive pentru Radu Dogaru, Olga Dogaru, Eugen Darie şi Mihai Alexandru Bitu.
Potrivit DIICOT, au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Adrian Procop (în lipsă), Darie Eugen, Bitu Alexandru Mihai, Olga Dogaru şi Petre Condrat (ultimul în stare de libertate).
Tablourile intitulate ‘Tete d´Arlequin’ de Pablo Picasso, ‘La Lisseuse en Blanc et Jaune’ de Henri Matisse, ‘Waterloo Bridge’ şi ‘Charing Cross Bridge’ de Claude Monet, ‘Femme devant une fenetre ouverte dite la fiancee’ de Paul Gauguin, ‘Autoportrait’ de Meyer de Haan şi ‘Woman with Eyes Closed’ de Lucian Freud erau expuse într-un muzeu din Rotterdam, Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS