24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 80 de persoane salvate cu ajutorul piloţilor Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.

Peste 80 de persoane salvate cu ajutorul piloţilor Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.

În ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au intervenit pentru salvarea a 81 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu S.M.U.R.D.

Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea, în intervalul 14 – 22  august, a peste 150 ore de zbor de către piloţii Ministerului Afacerilor Interne.Potrivit unui comunicat MAI, au fost executate 60 de misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală S.M.U.R.D. Bucureşti (15 misiuni), Arad (15 misiuni), Constanţa (12 misiuni), Iaşi (12 misiuni) şi Craiova (6 misiuni).

Totodată, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie s-au alăturat sutelor de angajaţi ai M.A.I. – jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, care au acţionat pentru localizarea şi stingerea incendiului de pădure și vegetație uscată izbucnit în apropierea vârfului Toroioaga, la circa 1.400 de metri altitudine, în zona localităţii Borșa. Cele două elicoptere de tip MI-17 care au intervenit la faţa locului au executat misiuni de cercetare aeriană și stingere a incendiului, aeronavele fiind echipate cu dispozitivul acroşat bambi-bucket, prin intermediul căruia au putut fi dispersate, la fiecare acţiune, volume de 3.000 litri de apă. În urma acțiunilor desfășurate de angajații M.A.I., în cursul zilei de vineri, s-a reuşit stingerea incendiului izbucnit în apropierea vârfului Toroioaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS