26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj:Primul tren electric regional va fi prezentat în toamnă la Craiova

Dolj:Primul tren electric regional va fi prezentat în toamnă la Craiova

Uzina producătorului de locomotive Softronic din Craiova va prezenta în această toamnă primul tren electric regional din România. Aflat într-o vizită la uzina Softronic din Craiova, Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a discutat cu reprezentanți din conducerea firmei despre proiectul care vizează fabricarea unui tren electric regional, în premieră la nivel național.

„Am vizitat uzina Softronic și am văzut cum, în halele de la Craiova, prinde contur acest proiect extraordinar al trenului electric regional, un produs cum nu a mai fost fabricat vreodată în România.Este vorba despre o ramă electrică formată din patru vagoane, având peste 150 de locuri, un tren rapid și modern, dotat cu echipamente de înaltă performanță. Prototipul aflat acum pe linia de montaj este rezultatul a aproape doi ani de muncă și se estimează că în această toamnă va fi gata pentru prima prezentare oficială. Pentru noi, ar fi o mare bucurie să vedem, într-o zi, acest tren născut la Craiova făcând legătura între marile orașe ale regiunii Oltenia”, a declarat Ion Prioteasa.

Firma Softronic, din Craiova, are în derulare proiectul „Introducerea în fabricație a trenului electric regional“, contractat prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, în valoare totală de peste 14 milioane de lei.

Denumită „Hyperion“, rama electrică autopropulsată fabricată la Craiova va fi compusă din două vagoane motoare și două vagoane purtătoare și va avea o capacitate de 150-188 de scaune, putând atinge viteza maximă de 160 km/h. Compania Softronic produce în prezent două modele de locomotivă electrică: Phoenix, cu o putere nominală de 5.100 kW, și Trans Montana (6.000 kW).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS