12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

O lume nebună…

Confort la zece dolari
Cel mai ieftin hotel din lume se află în China. Pentru doar zece dolari, turiştii pot beneficia de un spaţiu de cazare cu televizor, aer condiţionat şi o masă pliantă. Hotelul se află în oraşul Haikou, din provincia chineză Hainan. Nu este unul mare, este adevărat, pentru că are o suprafaţă de numai 200 de metri pătraţi. Capacitatea de cazare este de 26 de locuri, dar nu are camere ci spaţii celulare, amenajate pe două nivele.
Hotelul este prevăzut şi cu două grupuri sanitare, precum şi o mică sală de mese, iar apa caldă nu lipseşte. Chiar dacă a fost construit ca experiment, hotelul s-a bucurat de un succes considerabil din primele zile.  
Solicitările au venit îndeosebi de la chinezi, dar şi de la turiştii străini cu posibilităţi modeste.

Transfuzie… cu suprize
Tradiţionalele neînţelegeri dintre câini şi pisici au fost suspendate provizoriu atunci când o pisică din Noua Zeelandă a fost salvată graţie unei transfuzii de sânge prelevat de la un câine, acesta fiind un caz rar de transfuzie între specii. Rory, o pisică cu blana roşcată, a înghiţit o capsulă de otravă contra şobolanilor şi a fost dusă de stăpâna ei, Kim Edwards, la Serviciul de urgenţe veterinare din oraşul Tauranga. Starea de sănătate a pisicii se deteriora rapid şi ea avea nevoie de o transfuzie sangvină urgentă, însă medicul veterinar Kate Heller nu avea la dispoziţie suficient timp pentru a trimite un eşantion la laborator pentru a testa grupa sangvină a felinei. Ea a decis să folosească sânge de câine, pe care l-a prelevat de la un labrador, animalul de companie al vecinei sale. Rory s-a vindecat complet şi a devenit cea mai bună prietenă a vecinului său patruped.
Grupaj realizat de Delia Pătru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS