5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Băileștenii au sărbătorit la maxim ziua orașului

Dolj: Băileștenii au sărbătorit la maxim ziua orașului

Municipiul Băilești este în sărbătoare, localnicii ieșind cu miile pe străzi pentru a aniversa a 13-a ediție a zilelor orașului. Fiesta a început de joi și se va termina mâine seară, iar băileștenii au arătat că știu să se distreze.

În această seară, în Piața Civică din centrul orașului nu aveai loc să arunci un ac de mulțimea ieșită să se plimbe prin parc, să asiste la spectacolul de muzică populară și să sărbătorească la zecile de terase aranjate pe patru rânduri. Din peisaj nu au lipsit micii și berea, dar pe grătare au sfârâit tot felul de sortimente de carne și preparate din carne.

Pentru a întreține atmosfera, pe scena din Piaţa Civică au urcat interpreți cunoscuți precum Maria Butaciu, Vasilica Dinu, Gheorghiţa Nicolae, Polina Gheorghe, Drăgan Ion şi Grupul Folcloric „Doruri Muscelene“, condus de Gavril Prunoiu.

Și copiii au avut parte de distracție, pentru ei fiind amenajate mai multe locuri de joacă, de unde părinții i-au putut lua cu greu.

Petrecerea se va încheia după miezul nopții.

Duminică, în ultima zi a manifestărilor, de la ora 10.00, în Parcul Tineretului şi Piaţa Civică va avea loc un spectacol pentru copii cu Marian Râlea şi trupa sa. Tot la ora 10.00, Spitalul Municipal Băileşti va lua numele prof. dr. Irinel Popescu, iar la 11.00 vor fi acordate titluri de cetăţean de onoare, distincţii şi medalii în cadrul întâlnirii cu fiii oraşului, care va fi găzduită de Casa Memorială „Amza Pellea“.

Zilele Băileştiului se vor încheia cu un spectacol de muzică uşoară care îi va avea ca invitaţi pe Mandinga, HI-Q, Daggu Project (Germania), Lol Play şi Cristian Buică, pentru final fiind pregătit și un foc de artificii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS