12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU în urma relatărilor despre folosirea armelor chimice în Siria

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU în urma relatărilor despre folosirea armelor chimice în Siria

Consiliul de Securitate al ONU a convocat pentru miercuri o reuniune de urgenţă pentru a lua în discuţie evoluţia situaţiei din Siria după relatările privind un posibil atac cu arme chimice în apropiere de Damasc, relatează agenţiile internaţionale de presă citând surse diplomatice, conform Agerpres.
Reuniunea va începe la ora locală 15:00 (19:00 GMT) şi a fost solicitată de cinci state membre ale Consiliului de Securitate, şi anume: SUA, Marea Britanie, Franţa, Luxemburg şi Coreea de Sud.
Opoziţia siriană a acuzat trupele preşedintelui Bashar al-Assad că au folosit arme chimice în atacurile împotriva zonelor controlate de rebeli în apropierea Damascului, avansând cifra de 1.300 de morţi. Liderul opoziţiei siriene, Ahmad Jarba, a fost primul care a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.
În timp ce SUA şi Uniunea Europeană au cerut o investigare imediată a acestor acuzaţii, Rusia, principalul aliat al Damascului, vorbeşte despre o ‘provocare planificată din timp’ a opoziţiei siriene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS