22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNelu Iordache: Silaghi a folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor

Nelu Iordache: Silaghi a folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor

Omul de afaceri Nelu Iordache a dat o declaraţie la DNA, în dosarul lui Ovidiu Silaghi, în care susţine că i-ar fi dat acestuia 200.000 de euro, pentru a nu-i fi reziliate contractele, şi că fostul ministru al Transporturilor ar fi folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor, conform Mediafax.
În actele anchetatorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din acest dosar se arată că Nelu Iordache a dat o declaraţie amplă referitoare la relaţia sa cu fostul ministru Silaghi.
„Când am ajuns la Silaghi Ovidiu acasă, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, ştia că urmează să vin la el şi ştia şi de problema rezilierii (contractelor dintre Romstrade şi CNADNR – n.r.). Încă înainte de a începe discuţia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. După ce i-am spus pentru ce am venit, şi i-am zis că am banii la mine, precizându-i şi cuantumul sumei, mi-a zis că este ok şi m-a pus să pun banii pe o masă din cameră. În continuare, ne-am mutat în altă cameră, unde era şi ŞR, unde Silaghi Ovidiu mi-a spus că va lua legătura cu PM a doua zi dimineaţă pentru anularea rezilierii şi am băut un pahar de vin. Întâlnirea a durat aproximativ 40 minute”, le-a declarat Iordache procurorilor anticorupţie.
Omul de afaceri a mai arătat că s-ar fi simţit şantajat de fostul demnitar atunci când acesta i-a cerut să extindă cursele aeriene, în schimbul achitării, conform calendarului, a sumelor de bani de la CNADNR, pentru lucrările de la autostradă.
Tot Nelu Iordache le-a spus anchetatorilor că extinderea liniilor aeriene ale Blue Air i-ar fi fost necesare, potrivit lui Silaghi, finului acestuia, în contextul candidaturii sale la şefia Consiliului Judeţean Satu Mare.
Iordache a mai declarat că a perceput „această solicitare ca un şantaj şi o cumpărare a liniştii în ce priveşte încasarea banilor de la CNADNR”, în condiţiile în care, susţine omul de afaceri, efectuarea unor curse de la Satu Mare urma să-i aducă „o pierdere majoră lunară”.
Omul de afaceri le-a mai declarat procurorilor că, la întoarcerea în Bucureşti, a cerut unui angajat să-i facă un calcul al costurilor privind deschiderea noilor rute impuse de Silaghi şi astfel a reieşit o pierde lunară de aproximativ 250.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS