15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul a decis eliberarea unui grup de prizonieri palestinieni

Israelul a decis eliberarea unui grup de prizonieri palestinieni

Guvernul israelian a decis ieri eliberarea a 26 de prizonieri palestinieni în următoarele zile, în conformitate cu un acord de luna trecută care a dus la reluarea negocierilor de pace, intermediate de SUA, după un blocaj de trei ani, se arată într-un comunicat oficial, potrivit Agerpres. „În urma deciziei Guvernului de a relua negocierile de pace cu palestinienii şi de a numi o comisie ministerială în vederea eliberării de prizonieri pe parcursul negocierilor (…), această comisie şi-a dat acordul pentru eliberarea a 26 de prizonieri”, a explicat cabinetul premierului Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

Aceşti 26 de prizonieri vor reprezenta primul din cele patru grupuri, care vor avea în total 104 prizonieri, pe care Guvernul condus de Benjamin Netanyahu a acceptat luna trecută să le elibereze, într-o încercare de relansare a negocierilor.
Decizie vine cu trei zile înaintea unui al doilea tur al discuţiilor israeliano-palestiniene care au loc în Israel şi Cisiordania. Departamentul de Stat american a anunţat joi că negociatorii palestinieni şi israelieni vor relua la 14 august, la Ierusalim, discuţiile începute la sfârşitul lui iulie la Washington, în încercarea de a pune capăt conflictului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS