13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgovişte: Mii de credincioşi participă la sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon

Târgovişte: Mii de credincioşi participă la sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon

Peste 10.000 de credincioşi şi circa 100 de preoţi participă, duminică, la Târgovişte, la ceremoniile legate de sărbătorirea solemnă a Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, conform Agerpres.
A fost oficiată Liturghia, în faţa Catedralei Mitropolitane, de Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, Nifon. Racla cu moaştele Sfântului Ierarh a fost scoasă din lăcaşul de cult pentru ca participanţii la slujbă să se poată închina la ele.
„Sfântul Ierarh Nifon este cel dintâi sfânt canonizat, la noi, la români, dar şi marele înnoitor şi reorganizator al Bisericii muntene, cel care a pus bazele impresionantei înfloriri a vieţii bisericeşti de mai târziu, fiind îndrumătorul spiritual al Sfântului Voievod Neagoe Basarab şi cel care a îndemnat la utilizarea tiparului”, se arată în scrisoarea pastorală transmisă cu ocazia acestei sărbători de Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, Nifon.
Sărbătorirea Sfântului Nifon a început încă de sâmbătă seară cu un pelerinaj din faţa Catedralei Mitropolitane pe la Piaţa Mihai Viteazul, Mănăstirea Stelea, Calea Domnească încheindu-se tot în faţa Catedralei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS