6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrevenirea accidentelor, prioritate a Poliţiei Rutiere Dolj

Prevenirea accidentelor, prioritate a Poliţiei Rutiere Dolj

În acest sfărşit de săptămână poliţiştii rutieri au defăşurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza neregulamentară, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la importanţa respectării normelor referitoare la acordarea de prioritate pietonilor angajati regulamentar în traversarea străzii, precum şi pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor. Un accent deosebit s-a pus pe verificarea autovehiculelor destinate transportului rutier de mărfuri şi persoane.
Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere în sistem releu împreună cu agenţi rutieri din cadrul Serviciului Rutier Mehedinţi, precum şi cu agenţi rutieri ai formaţiunilor rutiere Calafat, Băileşti, Filiaşi, Segarcea, Dăbuleni şi Bechet.
În cadrul acţiunilor, poliţiştii au aplicat 237 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 31.625 lei, din totalul sancţiunilor 17 au fost pentru neacordare prioritate pietonilor, 60 pentru viteză neregulamentară, iar alte 16 amenzi au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice.
Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 22 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS