17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Acţiune a poliţiştilor pentru protejarea „aurului verde”

Dolj: Acţiune a poliţiştilor pentru protejarea „aurului verde”

În dimineaţa zilei de ieri, 10 august, a fost organizată şi executată o acţiune cu efective mărite pentru prevenirea si combaterea furturilor de material lemnos comise în zona comunelor Sălcuţa, Giubega şi Perişor.
La acţiune au participat poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi jandarmi, ocazie cu care au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare în baza autorizaţiilor emise de magistraţi.
Totodată, au fost verificate în trafic peste 60 autovehicule şi legitimate aproximativ 100 persoane, dintre care 11 au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate 3 fapte de natură penală şi 20 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în sumă totală de 13.470 de lei.

În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Craiova au fost efectuate 5 percheziţii la locuinţele unor locuitori din comuna Sălcuţa, suspectaţi de comiterea unor furturi de materiale lemnoase. Poliţiştii au găsit, cu această ocazie, 3,390 mc material lemnos esenţă stejar despre care s-a stabilit că a fost sustras din pădurea aparţinând OS Eparhial Gorj, de pe raza localităţii Mărăcine. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea situaţiie de fapt, în cauză fiind întocmit dosar penal conform Legii 46/2008.
Tot cu această ocazie, au fost ridicate în vederea cercetărilor 3 fierăstraie mecanice şi 6 fierăstraie manuale, cu privire la care există suspiciuni că ar fi fost folosite la comiterea furturilor.

De asemenea, ieri, a fost depistat în trafic, pe DN 56, în comuna Radovan, un bărbat de 52 de ani, din comuna Giubega, care transporta cantitatea de 2,0178 mc material lemnos tip cherestea fără a deţine aviz secundar de însoţire a mărfii.Cel în cauza a fost sancţionat contravenţional în baza Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS