Acasă Actualitate Sport pentru elevii din mediul rural

Sport pentru elevii din mediul rural

-

Un număr de 75 de copii din mediul rural participă sâmbătă dimineaţă la minicampionatul de fotbal care se desfăşoară pe terenul de sport de la Malu Mare. Competiţia are drept scop educarea copiilor prin prisma sportului şi integrarea în comunitate a celor proveniţi din medii defavorizate. „Copii care participă la această competiţie, care începe de la ora 9.00, provin de la Ocolna, Bratovoieşti, Gângiova, Mărşani şi Malu Mare. Încercăm să le insuflăm dorinţa de a face sport, şi chiar sport de performanţă. Dar, pentru a-i descoperi pe cei cu aptitudini, organizăm astfel de acţiuni în care să se poată evidenţia. În juriu vor fi atât inspectori şcolari de specialitate, cât şi reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Aşteptăm cât mai mulţi copii să se înscrie în aceste activităţi, de la care pot învăţa practic atât despre activitatea în echipă, cât şi despre beneficiile mişcării asupra sănătăţii“, a precizat Alexandru Dicu, organizator al evenimentului prin Serviciul Social al Primăriei.
Participanţii la competiţia sportivă vor fi răsplătiţi cu rechizite, acordate cu ajutorul fundaţiei „Terres des Hommes“, care sprijină tinerii din medii defavorizate.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Luaţi o hotărâre care vă determină să vă schimbaţi programul. O persoană apropiată v-ar putea solicita sprijinul într-o chestiune de sănătate....