10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Şcolile, somate să înceapă pregătirile pentru toamnă
Perioada examenelor naţionale s-a finalizat în bună parte, iar până la începutul noului an şcolar a mai rămas aproape o lună. În aceste condiţii, directorii unităţilor de învăţământ au fost somaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj să înceapă pregătirile pentru a-i primi pe elevi. Au fost transmise, şi obiectivele, unul din punctele importante fiind autorizarea unităţilor şcolare. În anul şcolar trecut, din 708 şcoli şi grădiniţe existente în judeţul Dolj, 208 nu au avut autorizaţie de funcţionare pentru că nu întruneau condiţiile minime de igienă. Pentru a asigura sănătatea copiilor, o unitate de învăţământ trebuie să aibă cel puţin apă curentă şi toalete în interior. Problema există în special în mediul rural, dar multe primării spun că nu sunt bani pentru astfel de investiţii. De altfel, directorii trebuie să asigure igienizarea claselor, dar şi achiziţionarea mobilierului pentru clasa pregătitoare. Nu este însă nici prea mult timp pentru a face astfel de lucrări. Stadiul în care sunt unităţile va fi raportat pe 20 august, termen la care probabil se aşteaptă să fie finalizate în mare parte pregătirile.
Carmen Rusan

Sesiune de informare la ITM
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj organizează o sesiune de informare şi conştientizare a autorităţilor administraţiei publice locale cu privire la reglementările în vigoare, în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Evenimentul va avea loc la Târgu Jiu, în ziua de 13 august, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, str. 14 Octombrie nr. 154 , între orele 9.00 – 12.00. La eveniment sunt invitaţi să participe primarii şi reprezentanţi de specialitate ai tuturor primăriilor din judeţul Gorj.
Eugen Măruţă

Apă cu cisterna pentru sute de familii
Sute de familii din localităţile gorjene Voiteştii din Deal şi Ohaba, comuna Bălăneşti, primesc apă cu cisterna. Primăria Bălăneşti a început de vineri să folosească două cisterne pentru a transporta apă în cele două zone aflate la capătul reţelei. Primarul Ovidiu Pungan a declarat că, din cauza secetei, debitul apei a fost grav afectat. Dacă nu va ploua în următoarele zile, şi alte sate ar putea suferi din lipsa apei. Edilul a mai declarat că a cerut ajutorul autorităţilor judeţene, dar până în prezent nu a primit vreun răspuns. Nici în comuna Turcineşti reţeaua de apă potabilă nu funcţionează, deşi este printre ultimele puse în funcţiune în judeţ. Cetăţenii se alimentează de la fântâni, însă nu se ştie cât va mai fi apă şi în puţurile din gospodării.
Eugen Măruţă

Alin Apostol, noul purtător de cuvânt al IPJ Dolj
Inspectoratul de Poliție Judeţean (IPJ) Dolj are, începând de vineri, un alt purtător de cuvânt. Inspectorul principal Alin Apostol, de la Serviciul Rutier Dolj, l-a înlocuit în funcţie pe comisarul-șef Adrian Căpraru. Acesta din urmă a fost numit la comanda Secției 5 de Poliție din Craioviţa Nouă, după ce a câştigat concursul pe postul rămas vacant după pensionarea comisarului-șef Cornel Tomescu. „Am încredere că noul şef al Secției 5 va asigura în continuare climatul de ordine şi siguranţă în Craioviţa Nouă. Nu ne-a fost uşor să găsim un nou coleg care să aibă aptitudini de comunicare pentru postul de purtător de cuvânt. L-am ales pe Alin Apostol, absolvent al Academiei de Poliţie, şi vă rog să-i acordaţi toată încrederea necesară“, a spus inspectorul-şef Constantin Nicolescu, şeful IPJ Dolj. La finalul schimbării de ştafetă de la IPJ, Adrian Căpraru i-a urat înlocuitorului său succes şi multă răbdare.
Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS