16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii Fiscului din alte judeţe îşi pot căuta un loc în Dolj

Angajaţii Fiscului din alte judeţe îşi pot căuta un loc în Dolj

Ieri a fost ziua în care au început să se dea preavize angajaţilor Fiscului din judeţele Olteniei, care sunt arondaţi la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova.
„În cursul dimineţii, s-au eliberat preavizele de la noi, de la Personal, pentru judeţele Gorj şi Olt, urmând să vină şi cei de la Vâlcea şi Mehedinţi să le ridice. Le vor primi şi cei de la Dolj, dar la noi situaţia a fost diferită. Făcând comparaţia între mărimea judeţului, încasările realizate şi numărul de contribuabili s-a constatat că în Dolj direcţia de finanţe era subdimensionată. În celelalte judeţe ale Olteniei, cei care vor fi doi pe loc vor da concurs, iar cei care rămân pe dinafară pot veni în Dolj să ocupe locurile vacante sau pot merge la Bucureşti“, a declarat liderul de sindicat de la Finanţele doljene, Tudor Mitriţă. El a menţionat că din analizele efectuate de ANAF a rezultat un deficit de personal în judeţele Dolj, Timiş, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.
În cazul în care într-un judeţ candidează doi sau mai mulţi oameni pe un loc, cei care pică examenul rămân fără repartiţie în judeţul în care au lucrat până acum. Ei se pot înscrie doar la Direcţia Antifraudă, care va avea sediul la Târgu Jiu. Până ieri, în jurul orei 14.00, nu se dăduseră preavizele pentru lucrătorii de la Dolj, dar urmează şi ei să le primească zilele viitoare.

Cei de la Garda Financiară vor la Antifraudă

Garda Financiară va mai exista până către sfârşitul lunii octombrie. Cum era de aşteptat, viitorii inspectori antifraudă vor fi actuali inspectori de la Garda Financiară. Întrebat câte persoane de la Dolj vor deveni inspectori la Antifraudă, actualul comisar-şef de la Dolj, Cosmin Florian Gugu, a declarat pentru GdS că „prin Ordinul 1.115 al preşedintelui ANAF s-a stabilit ieri (luni – n.r.) organigrama Direcţiei Antifraudă, dar nu s-a stabilit numărul de posturi. Majoritatea celor care lucrează acum la Gardă ar dori să lucreze la Antifraudă, dar rămâne de văzut ce posturi vor fi acolo“. El a mai spus că într-o săptămână se vor definitiva posturile de la Direcţia Antifraudă. Preavizele pentru lucrătorii Gărzii Financiare vor fi acordate către finele lunii septembrie sau chiar începutul lui octombrie, spune noul inspector-şef. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS