22.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresa britanică: "Romii din România profită de o lacună legislativă pentru a rămâne în Marea Britanie"

Presa britanică: „Romii din România profită de o lacună legislativă pentru a rămâne în Marea Britanie”

Cerşetorii romi din România care refuză să părăsească tabăra improvizată pe bulevardul Park Lane din centrul Londrei profită de o lacună legislativă pentru a rămâne în Marea Britanie, informează Agerpres.ro citând publicaţia britanică Daily Star. În pofida raidurilor efectuate de poliţie, în urma cărora romii sunt trimişi înapoi în România, mulţi intenţionează să se revină cât mai repede şi – scrie Daily Star – nu pot fi opriţi la graniţa Marii Britanii deoarece sunt cetăţeni ai Uniunii Europene.

„Imigranţii din România care nu au locuri de muncă reprezintă o problemă constantă, de când au sosit, anul trecut, pentru a cerşi pe străzile capitalei britanice şi îndeosebi în apropiere de Oxford Street. Dar a-i face să renunţe la cerşit şi la furtul din buzunare, activităţi din care câştigă zilnic 100 de lire sterline se dovedeşte a fi un coşmar”, scrie publicaţia britanică. Imigranţii au dreptul legal să rămână pe teritoriul Marii Britanii 90 de zile, timp în care ar trebui să-şi găsească un loc de muncă şi o locuinţă permanentă. „Însă ţiganii romi din Park Lanenu au practic la ce să se întoarcă acasă şi profită de o lacună legislativă pentru a rămâne şi pentru a-şi continua activitatea lucrativă, dar ilegală”, scrie Daily Star, care menţionează că romii părăsesc Marea Britanie în ajunul împlinirii termenului de 90 de zile, întorcându-se pe insulă 24 de ore mai târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS