22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul închide portiţa către scutirea de la plata timbrului de mediu

Guvernul închide portiţa către scutirea de la plata timbrului de mediu

Autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, guvernul spunând că s-a creat un mecanism de eludare a plăţii timbrului de mediu prin partaj făcut pe cale notarială înainte de înmatriculare. Mai ales în Ardeal, sute de români au reușit să „fenteze“ controversatul timbru de mediu introdus la jumătatea lui martie, profitând de o scăpare din lege.
În prezent, autovehiculele dobândite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, excepție care va fi însă eliminată de guvern prin ordonanță.
„S-a creat un mecanism de eludare a plăţii timbrului prin achiziționarea unui autovehicul second-hand din spațiul comunitar în coproprietate, iar anterior înmatriculării acestuia coproprietarii fac partajul pe cale notarială, prin bună învoială, asupra autovehicului respectiv. Prin urmare, prin neplata timbrului de mediu de către coproprietarul dobânditor se creează atât o discriminare între beneficiarii excepției și cei care sunt obligați la plata timbrului prin achiziționarea autovehicului second-hand tot din spațiul comunitar, cât și un prejudiciu adus bugetului general consolidat“, se arată în documentul guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS