15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început selecţia pentru Programul "Delegat de Tineret la Naţiunile Unite"

A început selecţia pentru Programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite”

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în perioada 19 – 31 iulie selecţia pentru cea de-a 68-a sesiune a Programului „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite”, a Adunării Generale ONU, care va avea loc în luna septembrie a acestui an. România va fi reprezentată în cadrul acestui program de doi tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.
România se numără printre ţările care susţin reprezentarea intereselor tinerilor de către tineri, prin acest program urmărindu-se: implicarea directă a tinerilor din statele membre ONU în dezvoltarea politicilor internaţionale pentru tineret, dezvoltarea în mod sustenabil a societăţii şi a democraţiei prin facilitarea participării tinerilor la toate nivelele de decizie, promovarea politicilor de tineret, a mecanismelor de coordonare a politicilor de tineret în rândul tinerilor la nivel naţional şi importanţa programelor de tineret ca parte integrantă a dezvoltării socio-economice. De asemenea, prin acest program se doreşte familiarizarea tinerilor din România cu problematica dezvoltării globale şi a oportunităţilor de implicare pe care le au în acest sens şi, nu în ultimul rând, susţinerea activităţilor şi iniţiativelor din partea tinerilor români.
Programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” cuprinde două sesiuni care se desfăşoară anual: Adunarea Generală ONU, care se desfăşoară în lunile septembrie, octombrie, sau noiembrie şi Comisia pentru Dezvoltare Socială, care are loc în primul trimestru al anului următor.
Implementarea Programului „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” este realizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe
Mai multe informaţii referitoare la criteriile de selecţie a candidaţilor se găsesc pe site-ul M.T.S. la următorul link: http://www.mts.ro/stiri/noutati/913_ncepe-selecia-pentru-programul-delegat-de-tin.html.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS