24.6 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParadă militară de Ziua Franţei

Paradă militară de Ziua Franţei

Sărbătoare pe străzile Parisului, cu ocazia Zilei Franţei. Astăzi de împlinesc 223 de ani de la întemeierea statului francez modern, în urma revoluţiei care a înlăturat de la putere dinastia monarhiei de Bourbon. 
Cu ocazia zilei naţionale, se organizează în fiecare an o paradă militară de-a lungul celebrului Champs Elysees, precum şi un foc de artificii deasupra capitalei, conform realitatea.net. Nu vor lipsi concertele şi petrecerile în aer liber, la care sunt aşteptaţi sute de mii de oameni din întreaga ţară. Cu toate acestea, presa scrie că evenimentul va fi afectat de criza economică de pe continent. Organizatorii paradei militare au încercat să micşoreze costurile întregii manifestări cu aproape un sfert faţă de anii precedenţi. În 2012, organizarea paradei a costat nici mai mult, nici mai puţin de patru milioane de euro.
Ziua Franţei (14 iulie) va fi marcată duminică, în Bucureşti, printr-o expoziţie de maşini de epocă şi una de fotografii, „tabloul parizian” fiind completat cu piese vestimentare rafinate şi delicatese franţuzeşti.
Spectacolul-colaj de şansonete „Paris, Mon Amour”, al Teatrului Naţional de Operetă din Bucureşti, va fi prezentat duminică, în Parcul Titan, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.
Programul include un show muzical în aer liber, „Paris, ieri şi azi, concertul de dragoste şi cavalerism”, susţinut de formaţia Truverii, un spectacol de operă pentru copii, „Monsieur Choufleuri” (Opera Comică pentru copii), şi proiecţia de film „Paris, je t’aime”, prezentată de Irina Margareta Nistor.
Spectacolul Teatrului Naţional de Operetă închide programul artistic al zilei şi aduce în faţa publicului cele mai cunoscute şansonete franţuzeşti ale lui Edith Piaf („Je ne regrette rien”, „La vie en rose”), Jacques Brel („Ne me quitte pas”) şi Joe Dassin („Salut”), interpretate de soliştii Operetei, cu acompaniamentul orchestrei şi al ansamblului de balet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS