17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Trupul unui muncitor român, aruncat la gunoi

Italia: Trupul unui muncitor român, aruncat la gunoi

Cadavrul unui muncitor român a fost aruncat la gunoi de angajatorul său, conform realitatea.net, care citeză „Corriere della Sera”. S-a întâmplat în 2009, însă anchetatorii au reuşit abia acum să descopere identitatea bărbatului, cu ajutorul testelor ADN. 
Mihai Istoc, de 45 de ani, lucra ilegal pe un şantier din apropiere de Torino. În data de 8 iunie 2009, a căzut de pe o schelă de la mare înălţime şi a murit. Pentru că-l angajaseră la negru şi nu-i oferiseră echipament de siguranţă, patronii au decis să scape de cadavru pentru a evita problemele cu legea şi l-au aruncat pur şi simplu la groapa de gunoi.
Trupul neînsufleţit al românului, aflat în putrefacţie şi sfâşiat de animale, a fost descoperit zece zile mai târziu de doi trecători. Neavând niciun act asupra sa, acesta a rămas neidentificat timp de patru ani, în timp ce soţia lui Mihai Istoc şi cei doi copii ai săi l-au căutat cu disperare în toată această perioadă.
În urmă cu doar câteva luni, dispariţia românului a fost alertată de Interpol, iar autorităţile italiene au dispus efectuarea unor teste ADN şi redeschiderea cazului. Acum, angajatorul italian este anchetat pentru omor şi pentru ascunderea cadavrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS