14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA treia ediţie TransAlpin Bike Marathon la Rânca

A treia ediţie TransAlpin Bike Marathon la Rânca

Iubitorii ciclismului montan vor avea parte şi în acest an de o competiţie de profil în zona Rânca şi pe Transalpina. Cea de-a treia ediţie al TransAlpin Bike Marathon va fi organizată pe 11 august, la Rânca, şi, conform organizatorilor, se anunţă una dintre cele mai reuşite competiţii de ciclism de până acum. Concursul a reuşit să devină dintre cele mai căutate în rândul cicliştilor, tocmai pentru că participanţii au şansa de a parcurge un traseu aflat la cea mai mare altitudine din ţară, respectiv 2.171 de metri. Peisajele spectaculoase reprezintă un alt motiv pentru care iubitorii ciclismului au ajuns să se înscrie în număr din ce în ce mai mare la TransAlpin Bike Marathon. Nu în ultimul rând, traseul lung de 55 de kilometri le pune competitorilor la încercare condiţia fizică şi le testează la maximum abilităţile şi calităţile de sportivi care parcurg un traseu care nu seamănă cu nimic din cele obişnuite şi existente în zona montană a ţării.

Au început înscrierile

Reprezentanţii Asociaţiei TransAlpin Bike au început deja în această săptămână înscrierile la TransAlpin Bike Marathon. Competiţia va dispune de trei trasee de concurs. Primul este traseul Maraton – în lungime de 55 de kilometri şi diferenţă de nivel de 2.000 de metri. Este considerat de organizatori un traseu dificil destinat celor cu o condiţie fizică bună. Al doilea este traseul Clasic în lungime de 35 de kilometri şi diferenţă de nivel de 1.200 de metri. Acesta poate fi abordat de majoritatea bicicliştilor, precum şi traseul Family – lung de 11 kilometri şi cu o diferenţă de nivel de doar 190 de metri, perfect pentru părinţii care doresc să participe la concurs alături de copiii lor. Startul şi sosirea vor fi în acelaşi punct, respectiv la baza pârtiei M1, în faţa apres-skiului. Înscrierile la concurs au început deja pe site-ul www.transalpinbike.ro. Taxa de înscriere este în valoare de 60 de lei de persoană, dacă se achită până pe 21.07.2013; de 80 de lei de persoană, dacă se achită după data de 21.07.2013 şi de 80 de lei de persoană, dacă se achită în datele de 10 şi 11.08.2013.

Speră la cât mai mulţi participanţi

Organizatorii speră ca la ediţia din acest an a competiţiei să vină cât mai mulţi biciclişti şi, mai ales, cât mai mulţi competitori la secţiunea Family. „Startul competiţiei va avea loc la 1.600 de metri altitudine, traseele vor străbate pădurile de brazi pe coborârea spre Baia de Fier, vor urma cursul râului Galbenul, iar, apoi, vor urma căţărări provocatoare ce vor ajunge pe creastă la altitudini de peste 2.100 m. Cei care vor veni la concurs o pot face cu cel puţin o zi înainte, de sâmbătă. Asta pentru că zona oferă o mulţime de posibilităţi pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta. Concursul, având startul în staţiunea montană Rânca, situată la 1.600 de metri altitudine, îţi permite ori să te antrenezi pe traseu în ziua premergătoare, ori să faci o plimbare de plăcere pe drumurile forestiere din zonă. În plus, staţiunea Rânca este plină de pensiuni unde te poţi caza şi restaurante unde poţi mânca după ce te întorci din tură, toate accesibile cu maşina pe drum asfaltat dinspre Sebeş în nord sau Novaci la sud. La fel ca şi până acum, vrem ca TransAlpin Bike Marathon să îmbine frumuseţea traseului, buna organizare şi prietenia, iar la sfârşit să plecăm sănătoşi şi fericiţi“, a precizat Paul Drăgan, reprezentant al Asociaţiei TransAlpin Bike, într-un comunicat postat pe site-ul asociaţiei.

Paradă a motocicletelor

Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont şi Salvaspeo Gorj, a declarat că la Rânca va mai fi organizată, în luna septembrie, o paradă a motocicletelor. Sunt aşteptaţi motociclişti din regiune, ţară, dar şi din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS