16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaria Grapini: Pentru companiile mari, anul 2014 va arăta mai bine

Maria Grapini: Pentru companiile mari, anul 2014 va arăta mai bine

Ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat ieri că „pentru companiile mari, anul 2014 va arăta mai bine (…), dacă se vor pune în aplicare măsurile prevăzute în programul de guvernare.
Dacă în acest an s-a aplicat măsura de neimpozitare a dividendelor plasate într-o altă firmă, din 2014 marii investitori ar putea beneficia şi de neimpozitarea profitului reinvestit, dar şi de reducerea cu 5% a cheltuielilor făcute cu forţa de muncă“.
Potrivit sursei citate, în intervalul 2014-2020, investitorii mari au posibilitatea să atragă fonduri europene, pentru că există la dispoziţie în acest sens aproape 39 miliarde de euro.
Maria Grapini a spus că „în prima parte a acestui an s-au luat măsuri îndeosebi pentru IMM-uri, deoarece aici există o fragilitate şi nevoia este mai mare“.
Ministrul a participat, ieri, la Zimnicea, la inaugurarea unei moderne fabrici de ulei, realizată cu circa 35 de milioane de euro în cadrul Grupului de firme InterAgro, o parte fiind fonduri de la Uniunea Europeană.
AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS