14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompletul care urma să judece cererea de arestare preventivă a lui Cioacă îşi declină competenţa

Completul care urma să judece cererea de arestare preventivă a lui Cioacă îşi declină competenţa

Completul de la Curtea de Apel Piteşti care urma să judece, azi, cererea de revocare a arestării preventive formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă şi-a declinat competenţa şi a dispus înaintarea cauzei către completul de apel desemnat să judece dosarul de omor, informează Mediafax.Cererea de revocare a arestării preventive urma să fie judecată de Completul Penal Urgent 9 de la Curtea de Apel Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, avocata Maria Vasii, care îl reprezintă pe Cristian Cioacă, a susţinut că cererea de revocare a măsurii preventive are caracterul unei alte acţiuni şi a cerut instanţei să se pronunţe separat pe această cauză, dar solicitarea acesteia nu a fost aprobată. Astfel, judecătorul de şedinţă a dispus ca dosarul sa fie înaintat Completului 17 Apel, învestit cu soluţionarea cauzei de omor, care urmează să stabilească un nou termen pentru judecarea cererii de revocare a arestării preventive.

În 2 iulie, fostul poliţist Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, decizia fiind luată de magistraţii Tribunalului Argeş. Decizia, care nu este definitivă, a fost atacată cu apel de către toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, dar şi de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS