14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViitorul hotel Ramada angajează peste 100 de persoane

Viitorul hotel Ramada angajează peste 100 de persoane

Într-o lună, SC Jiul SA Craiova semnează contractul cu compania americană care deţine lanţul internaţional de hoteluri Ramada. Managerul hotelului spune că vor fi angajate 100 – 150 de persoane, la începutul anului viitor.

Fostul hotel Jiul s-a transformat într-un imens şantier. Din vechiul complex se păstrează doar structura, iar în rest, totul va arăta diferit la anul, când va deveni funcţional noul hotel sub franciza Ramada Plaza, anunţă noua conducere. Contractul de colaborare între Jiul SA şi Windham Hotels and Resorts din SUA, deţinătorul lanţului de hoteluri Ramada, va fi semnat în cel mult o lună-două. „Contractul cu Ramada este aproape semnat. Ei agreează un parteneriat, în momentul în care realizezi un nivel din cerinţele lor. Aici va fi Ramada Plaza. Singurul din ţară acum este la Bucureşti. (…) Contractul se semnează într-o lună, maximum două luni. Îndeplinim condiţiile impuse de ei“, a declarat noul director al SC Jiul SA, Florin Opriş. Condiţiile impuse de compania care deţine brandul Ramada la nivel internaţional nu au fost simple. „Camerele trebuie să aibă o anumită dimensiune, asigurarea condiţiilor împotriva incendiilor presupune foarte multe aspecte (antifonare a camerelor, automatizarea sonorizării, funcţionalitatea energiei electrice, ieşiri separate din hotel şi multe alte lucruri specifice unui lanţ internaţional de hoteluri)“, a explicat Opriş. Noul hotel va avea 172 de camere, iar încă o condiţie impusă de Windham Hotels and Resorts este aceea de a se asigura locuri de parcare pentru cel puţin 80% din numărul camerelor. Managerul hotelului susţine că există această posibilitate de realizare a parcării, plus înfiinţarea unui spaţiu pentru parcarea a două autocare.

Ce va conţine noul hotel Ramada

Ramada Plaza va intra în circuitul turistic în ultima parte a anului 2014, informează conducerea companiei craiovene, şi va fi un centru complet renovat şi diferit de ceea ce a fost până nu demult complexul Jiul. „Vom da jos restaurantul actual şi în locul lui vom construi o sală multifuncţională de 400 de locuri, atât pentru conferinţe, cât şi pentru alte evenimente. Vor fi patru restaurante în zona de lobby. Va mai fi o piscină acoperită, cu curăţare pe bază de oxigen activ, deci nu pe bază de clor. Hotelul va fi de patru şi cinci stele. Anumite camere vor avea o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi“, a explicat directorul Florin Opriş. Chiar dacă Ramada este un brand destinat, cu predilecţie, turismului de afaceri, hotelul de la Craiova va găzdui „şi evenimente de familie, cum ar fi nunţi, botezuri, iar piscina va fi destinată familiilor, iar copiii pot lua lecţii de înot“, a spus managerul companiei care va administra franciza Ramada. Serviciile de curăţenie, spălătorie şi altele vor fi externalizate către firme din Craiova, a mai spus Opriş.
Potrivit oficialilor companiei craiovene, valoarea totală a investiţiei se ridică la 12 milioane de euro, inclusiv costurile cu franciza. Investiţiile se vor realiza din resursele proprii ale acţionarilor, dar şi din credite bancare. Jiul SA este deţinută de fostul senator Radu Berceanu şi de fiii acestuia.

Se creează 100 – 150 de locuri de muncă

În prezent, renovările sunt în toi. Din două camere se face una, se schimbă tocăria, uşile, sistemele de aer condiţionat etc. Pe măsură ce construcţia înaintează, firma trece la angajări. „Vom angaja între 100 şi 150 de persoane, în primăvara anului viitor“, a spus Florin Opriş. Se caută toate tipurile de meserii necesare funcţionării unui hotel de acest „calibru“: de la personal care să se ocupe de curăţenie, cameriste, ospătari, bucătari, persoane pentru întreţinerea de utilaje, şi până la personal operaţional, de back-office, contabilitate şi altele. În funcţie de cerinţele jobului, pentru multe posturi ce vor fi scoase la concurs la anul va fi necesară cunoaşterea a cel puţin unei limbi de circulaţie internaţională.
La ora actuală mai sunt 11 angajaţi la SC Jiul SA. Potrivit datelor din bilanţul contabil, publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la finele anului 2011, societatea craioveană avea 55 de angajaţi şi o pierdere de 942.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS