14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va avea în curând un Institut Naţional al Filmului

România va avea în curând un Institut Naţional al Filmului

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, înfiinţarea unui institut naţional al filmului, informează Agepres.ro. Institutul va apărea în urma adoptării Ordonanţei de Urgenţă nr. 72/2013 prin care se reorganizează o serie de instituţii din subordinea ministerului, încercând să le dea un profil mai evident, să le facă mai prezente şi mai funcţionale în spaţiul public românesc. Potrivit actului normativ, Institutul Naţional al Filmului ar urma să fie creat prin consolidarea şi lărgirea misiunii Arhivei Naţionale de Filme.

Daniel Barbu a enumerat totodată o serie de acte normative pe care Ministerul Culturii le-a aprobat şi care au fost adoptate în ultimele două şedinţe. Unul dintre acestea este un memorandum trimis Ministerului Economiei şi ministrului delegat pentru energie, aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi, cu privire la două muzee – Muzeul Aurului din Brad – proprietate privată a unei companii de stat şi Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Româneşti „Dimitrie Leonida” din Bucureşti – proprietate a Societăţii Electrica S.A.

Un alt memorandum adoptat vizează trecerea în domeniul public al statului al Muzeului Filatelic din Bucureşti – proprietate privată a Poştei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS