14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgipt: Sute mii de persoane protestează la Cairo împotriva preşedintelui Mohamed Morsi

Egipt: Sute mii de persoane protestează la Cairo împotriva preşedintelui Mohamed Morsi

Armata egipteană a avertizat astăzi că Parlamentul va fi dizolvat şi Constituţia ţării va fi suspendată în cazul în care preşedintele islamist Mohamed Morsi nu se va conforma solicitărilor cetăţenilor, informează Mediafax.ro. Sute de mii de oameni participă la această oră la manifestaţii organizate în centrul oraşului Cairo şi cer demisia preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Forţele opoziţiei denunţă starea economiei şi atitudinea autoritaristă a preşedintelui Morsi, care este acuzat că s-a îndepărtat de la obiectivele revoltei soldate cu înlăturarea lui Hosni Mubarak, concentrându-se doar pe atingerea intereselor formaţiunii islamiste Fraţii Musulmani, potrivit Al-Arabiya. În pofida avertismentelor opoziţiei şi discuţiilor cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, Mohamed Morsi a respins ultimatumul de 48 de ore dat de armată pentru onorarea „revendicărilor poporului”, ultimatum care expiră mâine.

Opoziţia egipteană a anunţat că nu va susţine o „lovitură de stat militară”, desemnându-l pe Mohamed ElBaradei reprezentant al „tranziţiei politice”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS