14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Educaţiei: Nu există nici un indiciu de fraudă la proba de Limba română, bacalaureatul continuă

Ministrul Educaţiei: Nu există nici un indiciu de fraudă la proba de Limba română, bacalaureatul continuă

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat că subiectele probei scrise de Limba română a bacalaureatului au fost transmise în condiţii de securitate, că nu există nici un indiciu de fraudă şi că examenul va continua aşa cum a fost stabilit, informează b1.ro. Afirmaţia ministrului vine după ce Partidul Democrat Liberal a cerut reluarea probei de limbă română, ca urmare a acuzaţiilor de fraudare a examenului în urma scandalului izbucnit la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală. „Vreau să precizez faptul că nu există nici un indiciu privind fraudarea subiectelor la proba de Limbă română scris a examenului de bacalaureat. Subiectele au fost transmise în condiţii de securitate, proba de luni s-a desfăşurat în condiţii bune în toate centrele de examen, cu excepţia Liceului «Dimitrie Bolintineanu»”, a spus ministrul Educaţiei.

Pricopie a precizat că examenul de bacalaureat va continua conform calendarului stabilit, marţi fiind programată proba la Limba şi literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului şi vineri proba la alegere a profilului şi specializării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS