17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii au adoptat proiectul pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală

Deputaţii au adoptat proiectul pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală

Camera Deputaţilor a aprobat astăzi, în sesiunea extraordinară, proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, informează Agerpres.ro. Actul normativ a fost adoptat cu 227 de voturi „pentru”, 20 „împotrivă” şi 17 abţineri.

În plen, deputaţii au votat articolul 559 al proiectului de lege în forma propusă de comisie, eliminând astfel amendamentul din cauza căruia săptămâna trecută actul normativ a fost retrimis la Comisia juridică pentru raport suplimentar. „Judecătorul de cameră preliminară este judecătorul care, în cadrul instanţei, potrivit competenţei acesteia, verifică legalitatea trimiterii în judecată dispusă de procuror”, se arată în forma adoptată de deputaţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, anunţase iniţial, după şedinţa Biroului Permanent, că votul final la proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală va fi dat mâine. Ulterior, în plen, Zgonea a convenit cu grupurile parlamentare ca în situaţia finalizării dezbaterilor votul final să fie acordat astăzi.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul proiectului de lege pentru punerea în aplicare a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS