22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCauză penală deschisă cu privire la accidentul din Muntenegru

Cauză penală deschisă cu privire la accidentul din Muntenegru

Prima dintre aeronavele Forţelor Aeriene care asigură transportul cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru a ajuns ieri, în jurul orei 17.50, la Baza 90 Otopeni. La bordul primei aeronave militare care a asigurat transportul spre ţară al cetăţenilor români de la Podgorica s-au aflat 12 victime ale accidentului din Muntenegru.
Cu acest avion – Spartan – au fost transportaţi răniţii în stare gravă, aeronava fiind dotată asemenea unei clinici de terapie intensivă, potrivit ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, aflat la Baza 90. La bordul celor două aeronave militare care a adus răniţii români în ţară s-au aflat 11 medici şi 11 asistenţi SMURD şi cinci angajaţi ai MApN.
Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat că şase dintre răniţii în accidentul din Muntenegru, aduşi cu primul avion la Bucureşti, au fost transportaţi la Spitalul Floreasca.
A doua aeronavă militară care asigură transportul spre ţară al cetăţenilor români de la Podgorica era pregătită, la închiderea ediţiei, de decolare, aparatul urmând să aducă 18 răniţi în accidentul din Muntenegru, ale căror familii au fost deja anunţate.
Ministrul de justiţie a anunţat că s-a deschis o procedură penală cu privire la accidentul din Muntenegru.
Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat ieri, în urma unei întrevederi cu grupul senatorial PSD, că nu au existat solicitări speciale la ministerul pe care îl gestionează în cazul accidentului din Muntenegru, dar există o cauză penală deschisă în urma acestui eveniment.
„Cel puţin la mine nu au ajuns solicitări speciale legate de Muntenegru. Este o procedură în derulare la Ministerul de Externe şi, din câte ştiu, şi la nivelul Ministerului Public a fost deschisă o cauză penală“, a precizat Cazanciuc.
El a declarat că a fost informat de cei de la Ministerul Afacerilor Externe despre accident la scurt timp după producerea acestuia. „Am aflat la scurt timp de la colegii de la Ministerul de Externe ca fost membru al celulei de criză“, susţine Cazanciuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS