10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele două aeronave militare care trebuie să aducă răniţii din Muntenegru au decolat de pe Otopeni

Cele două aeronave militare care trebuie să aducă răniţii din Muntenegru au decolat de pe Otopeni

Cele două aeronave militare care urmează să aducă răniţii români în ţară au plecat spre Muntenegru, în această dimineaţă, de la Baza 90 Otopeni, informează realitatea.net. La bordul acestora se află 11 medici şi 11 asistenţi SMURD şi cinci angajaţi ai MApN. Aceştia sunt coordonaţi de Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Aseară, la Baza 90 din Otopeni, au fost prezentate presei, de către ministrul Mircea Duşă, cele două avioane militare – Hercule şi Spartan – cu care vor fi transportate persoanele rănite în accidentul de duminică din Muntenegru. Spartan, o aeronavă mai mică, este dotată cu 12 tărgi şi aparatură pentru terapie intensivă, în timp ce în Hercule vor putea fi transportaţi 18 pacienţi. Azi, de la ora 5.00, SMURD a adus toate echipamentele şi materialele sanitare necesare răniţilor. Avioanele se vor întoarce la Baza 90, de unde răniţii vor fi preluaţi de echipaje SMURD şi transportaţi la spitale în Capitală.

Aseară, Duşa a spus că aceasta este cea mai mare acţiune de acest fel pe care o organizează Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi a transmis condoleanţe famillilor victimelor din accidentul de la Muntenegru. Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază, 18 dintre ei pierzându-şi viaţa. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS