30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul Republicii Moldova a amânat cu o zi ratificarea Tratatului de frontieră cu România

Parlamentul Republicii Moldova a amânat cu o zi ratificarea Tratatului de frontieră cu România

Parlamentul Republicii Moldova a amânat pentru mâine ratificarea Tratatului de frontieră cu România şi a Acordului privind cooperarea în domeniul militar, informează Agerpres.ro. Ratificarea celor două documente figura pe ordinea de zi de astăzi, însă parlamentul a organizat audieri cu uşile închise privind situaţia din regiunea transnistreană, care s-a tensionat în ultimele zile. Toate proiectele incluse pe ordinea de zi vor fi examinate mâine, a declarat pentru Agerpres vicepreşedintele parlamentului, Adrian Candu.

Opoziţia comunistă a criticat includerea pe ordinea de zi a celor două proiecte, considerând, după cum a declarat deputatul comunist Grigore Petrenco, că „este o adevărată provocare, mai ales în ziua în care se discută situaţia din regiunea transnistreană”.

Situaţia în jurul conflictului transnistrean s-a agravat în ultimul timp, în special după ce acum zece zile liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a semnat legea privind „hotarul de stat” al regiunii separatiste, care include şi satul Varniţa din dreapta Nistrului. Chişinăul a criticat această decizie, iar luni un grup de experţi a atras atenţia că acţiunile din ultimul timp din zona de est a Republicii Moldova pot duce la un nou conflict armat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS