21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Curtea Constituţională a respins un recurs crucial pentru Berlusconi

Italia: Curtea Constituţională a respins un recurs crucial pentru Berlusconi

Curtea Constituţională (CC) italiană a respins miercuri un important recurs depus de fostul premier Silvio Berlusconi cu scopul de a obţine anularea unei condamnări pentru fraudă fiscală, fapt care l-ar putea obliga să renunţe la orice mandat electoral, conform Mediafax.
Berlusconi a invocat un conflict de puteri între Tribunalul din Milano şi preşedinţia Consiliului, deoarece Curtea i-a refuzat în martie 2010 motivaţia participării la o şedinţă a Consiliului de Miniştri pentru a nu se prezenta la o audiere în procesul Mediaset.
În acest proces privind cumpărarea şi vânzarea de drepturi de difuzare a unor seriale americane, în care este judecat pentru fraudă fiscală, Berlusconi a fost condamnat în primă instanţă şi în apel, pe 8 mai, la un an de închisoare (în realitate la patru ani de închisoare, dintre care trei anulaţi printr-o amnistie) şi la interdicţia de a exercita vreo funcţie publică timp de cinci ani.
Avocaţii lui Berlusconi au depus ieri o plângere la Curtea de Casaţie, cea mai înaltă jurisdicţie penală în Italia, care urmează să se pronunţe cel mai devreme la toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS