19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă de 24 de ore, la Atena, în semn de protest faţă de închiderea radioteleviziunii publice

Grevă de 24 de ore, la Atena, în semn de protest faţă de închiderea radioteleviziunii publice

O grevă generală de 24 de ore este anunţată, astăzi, la Atena, în semn de protest faţă de închiderea radioteleviziunii publice ERT de către guvern, măsură ce a provocat o undă de şoc şi care ameninţă să conducă la o criză politică în interiorul coaliţiei de guvernare, informează Agerpres. Guvernul elen a prezentat, imediat după închiderea ERT, un proiect de lege de reorganizare a serviciului public, pentru a evita astfel o criză în cadrul coaliţiei la guvernare, la un an de împărţire a puterii între conservatorii primului ministru Antonis Samaras, socialiştii din Pasok şi stânga moderată Dimar.

Prin închiderea în câteva ore a emisiei celor cinci posturi de televiziune publice şi a tuturor radiourilor din grup, Samaras, care urmează să se întâlnească în această săptămână cu troica creditorilor internaţionali, a vrut, cu siguranţă, să-şi demonstreze hotărârea de a se lua de „vacile sacre” ale serviciului public, expresie peiorativă utilizată de purtătorul de cuvânt al guvernului, scrie AFP. De la începutul crizei datoriilor, în 2010, salariaţii grupului au suferit reduceri ale salariilor evaluate la 45% de către sindicate. „ERT-ul privilegiilor s-a prăbuşit (…) nu închidem televiziunea publică, un nou post va fi creat în foarte scurt timp”, a declarat Samaras, miercuri seara, în cadrul unei conferinţe de presă, la Camera de comerţ greacă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS