16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateArgentina: Trei morţi şi zeci de răniţi într-un accident de tren

Argentina: Trei morţi şi zeci de răniţi într-un accident de tren

Un nou accident feroviar s-a produs joi în aglomeraţia urbană Buenos Aires, făcând trei morţi şi zeci de răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu. Un tren de călători a lovit un alt tren aflat în staţionare, scrie AFP. Accidentul s-a produs la Castelar, la 30 de kilometri vest de Buenos Aires, pe aceeaşi linie unde a avut loc şi tragedia de la 22 februarie 2012, ce s-a soldat cu 51 de morţi şi 700 de răniţi în staţia Once din capitală, conform Agerpres.
Ministerul Sănătăţii din provincia Buenos Aires, care înconjoară capitala, a anunţat cifra de 135 de răniţi. Spitalele din regiune au fost plasate în stare de alertă în urma coliziunii survenite la ora locală 07:30 /10:30 GMT/ pentru a-i primi pe răniţi, majoritatea neprezentând răni grave. Localnicii nu au ezitat să le dea o mână de ajutor echipelor de intervenţie sosite la locul accidentului pentru a-i scoate pe pasagerii blocaţi în vagoanele avariate.
În ciuda şocului, cele două garnituri nu au deraiat, cu toate că trenul aflat în mişcare a ‘pătruns’ circa 3 metri în trenul aflat pe loc, fără ca vagoanele să fie proiectate în afara şinelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS