15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: România va susţine "fără rezerve" continuarea procesului de extindere a UE

Traian Băsescu: România va susţine „fără rezerve” continuarea procesului de extindere a UE

Traian Băsescu a evidenţiat astăzi, la plecarea la summit-ul şefilor de stat din Europa Centrală care se desfăşoară la Bratislava, faptul că România va susţine „fără rezerve” continuarea procesului de extindere a UE, în mod deosebit în ceea ce priveşte Republica Moldova şi ţările din Balcanii de Vest. 
„Europa toată nu poate să privească cu maxim optimism la securitate şi pace atâta timp cât Balcanii de Vest încă sunt în afara Uniunii Europene, atâta timp cât în această regiune încă avem consistente conflicte şi abordări interetnice şi naţionaliste. În această idee, a extinderii, vom susţine necesitatea avansării proceselor democratice în statele care încă nu fac parte din Uniunea Europeană. Un alt obiectiv va fi susţinerea ca Republica Moldova să aibă condiţiile necesare semnării sau parafării acordului de asociere la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius din luna noiembrie. România va susţine nu numai Moldova, ci şi acordul de asociere la Uniunea Europeană a Ucrainei. Sperăm să fie o reuşită, pentru că deocamdată Parteneriatul Estic este un succes, iar povestea de succes se numeşte Republica Moldova şi am vrea, ca ţară responsabilă şi promotoare alături de Polonia a Parteneriatului Estic, ca acest parteneriat al Uniunii Europene să se materializeze prin acordul de asociere a Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană”, a declarat Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS