17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada României la Astana, gazda celei de-a treia reuniune regională consulară

Ambasada României la Astana, gazda celei de-a treia reuniune regională consulară

Ambasada României la Astana găzduieşte, începând cu data de 10 iunie, cea de a treia reuniune regională consulară la care participă reprezentanţii secţiilor consulare ale ambasadelor României din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Federaţia Rusă şi Turkmenistan.
Reuniunea face parte dintr-o serie de acţiuni aprobate de către conducerea Ministerului Afacerilor Externe destinate sporirii eficienţei activităţii de acordare a asistenţei şi protecţiei consulare pentru cetăţenii români, prezentării ultimelor evoluţii la nivel european în ceea ce priveşte Acordurile de facilitare a eliberării vizelor încheiate sau care vor fi încheiate de către Uniunea Europeană, evaluării şi analizării cazuisticii fenomenului migraţionist din statele menţionate şi pe linia Poliţiei de Frontieră.
Nu în ultimul rând, întâlnirea constituie un prilej pentru realizarea unui schimb de opinii în ceea ce priveşte utilizarea Sistemului Naţional de Informaţii privind Vizele şi informarea în legătură cu prevederile relevante ale legislaţiei în materie de vize şi protecţia datelor cu caracter personal.
La această reuniune participă şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări, respectiv ai Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Prima reuniune consulară regională a avut loc la Roma, în perioada 18-23 martie 2013. Au participat reprezentanţii cu atribuţii consulare din cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României din Republica Italiană, Regatul Spaniei, Republica Elenă şi Republica Portugheză.
La cea de-a doua reuniune consulară regională care a avut loc la Bonn, în perioada 27-29 mai 2013, au participat reprezentanţii secţiilor consulare ale Ambasadelor României din Austria, Belgia, Danemarca, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia, Olanda şi Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS