14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţişti rutieri din Craiova, instruiţi în domeniul prevenirii şi combaterii consumului de droguri

Poliţişti rutieri din Craiova, instruiţi în domeniul prevenirii şi combaterii consumului de droguri

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova organizează, în perioada 10-13 iunie, două sesiuni de formare antidrog, la care vor participa 50 de lucrători de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Sesiunile sunt desfăşurate în baza Protocolului de colaborare încheiat între Agenţia Naţională Antidrog şi Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră şi vor fi deschise pe 10 iunie, la ora 9:30, în Sala IPA de la etajul 2 din cadrul IPJ Dolj. Cursul totalizează 16 ore pe serie şi va fi susţinut de către dr. Laurenţiu Dobre din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, insp.pr. Monica Iliescu şi insp.pr. Florin Nicolăiţă, ambii din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova.

Obiectivul general al cursului constă în familiarizarea participanţilor cu principalele categorii de droguri şi efectele acestora, cu factorii de protecţie şi de risc asociaţi consumului ilicit de droguri, prezentarea unor concepte de bază utilizate în prevenirea consumului de droguri, precum şi prezentarea metodelor de testare a consumatorilor de droguri în traficul auto. Pe parcurs vor fi abordate şi aspecte legate de substanţele noi cu proprietăţi psihoactive (impropriu denumite etnobotanice) şi efectele acestora. Potrivit organizatorilor, la finalul sesiunii de formare participanţii vor deţine cunoştinţe teoretice şi abilităţi care să faciliteze abordarea problemelor asociate consumului de droguri în rândul conducătorilor auto aflaţi în trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS