15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEcoBoost produs la Craiova, desemnat „Motorul Internaţional al Anului 2013“

EcoBoost produs la Craiova, desemnat „Motorul Internaţional al Anului 2013“

Motorul pe benzină EcoBoost de un litru al Companiei Ford a fost desemnat „Motorul Internaţional al Anului 2013“, se arată într-un comunicat transmis de Ford. Motorul EcoBoost de un litru, care îmbină injecţia directă, supraalimentarea turbo şi supapele cu distribuţie variabilă, reducând consumul fără a sacrifica puterea, a obţinut cel mai mare scor din istoria competiţiei. Premiul a fost acordat în urma votului dat de 87 de jurnalişti auto din 35 de ţări din toată lumea, care au evaluat manevrabilitatea, performanţa, consumul, rafinamentul şi aplicarea cu succes a tehnologiilor avansate în materie de motoare. Motorul a câştigat, de asemenea, distincţia „Cel mai bun motor sub un litru“ în cadrul premiilor anuale prezentate de revista Engine Technology International.
În Europa, acest motor este produs momentan la fabricile Ford din Craiova şi Koln (Germania). La Craiova, producţia a demarat anul trecut, în luna mai, în urma unei investiţii de 180 de milioane de euro. Investiţia totală a Ford în Fabrica de motoare de la Craiova se ridică la 230 de milioane de euro, pentru susţinerea producţiei motorului de 1.0 l EcoBoost şi a celui de 1.5 l EcoBoost, lansarea celui din urmă având loc anul acesta, în luna aprilie.

Premiu obţinut
şi în 2012

Motorul EcoBoost de un litru produs de Ford la uzina de la Craiova a fost desemnat şi în 2012 „Motorul Internaţional al Anului“. Atunci, juriul format din 75 de jurnalişti din 35 de state a acordat motorului Ford 401 puncte, cu peste 100 de puncte mai mult decât a obţinut ocupantul locului doi, motorul Twincharger, fabricat de producătorul german Volkswagen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS