16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCupa Katamis, la cea de-a doua ediţie

Cupa Katamis, la cea de-a doua ediţie

http:http://www.youtube.com/watch?v=x1CeoqLnxmE

Clubul de Dans Sportiv Katamis organizează sâmbătă, 8 iunie, cu începere de la ora 8.00, la Sala Polivalentă, o premieră pentru acest loc, cea de-a doua ediţie a „Cupei Katamis“. Concursul va fi structurat pe două secţiuni: neoficial (pentru perechi debutante, care vor dansa vals lent şi cha cha cha) şi solo fete (cu un sigur dans cha cha cha), pentru ca, în a doua parte a zilei, să evolueze în cadrul competiţiei categoriile oficiale, copii şi adulţi de la toate clasele de dans H, E, D, Open Basic şi Open. „Este un eveniment la prima ediţie în Sala Polivalentă. Cu o zi şi jumătate înainte de terminarea înscrierilor, şi-au anunţat prezenţa peste 180 de perechi de la toate cluburile de dans din ţară. Ne aşteptăm însă la cel puţin 300 de perechi, pentru ca această competiţie să fie una de anvergură, aşa cum ne-am dorit-o. Comisia de arbitraj este o echipă profesionistă, compusă din arbitri cu experienţă de peste zece ani în domeniu. Majoritatea sunt din Bucureşti, Piteşti, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Timişoară. Credem că am reuşit să aducem o comisie bună de arbitri, un lucru foarte important în acest sport, pentru că, implicând foarte mult partea artistică, există tendinţa spre subiectivism.
Dorim să deschidem cu această competiţie calea dansului sportiv în Craiova. Ea este organizată în principal pentru a-i stimula pe copii să vină spre acest sport, pentru că fără o pepinieră puternică nu ai cum să dezvolţi performanţă. Ne propunem ca, la anul, dacă această competiţie va ieşi la standardele înalte pe care ni le-am propus, să organizăm cel puţin campionatul naţional pe clase, a doua competiţie importantă pe ţară, după campionatul naţional“, a precizat Cătălin Safta, antrenor la Clubul de Dans Sportiv Katamis.
Publicul care va veni sâmbătă în Sala Polivalentă, pentru a admira dansul şi costumele impresionante ale dansatorilor, va putea participa la tombola organizată de unul dintre sponsorii evenimentului, câştigătorii fiind recompensaţi cu două vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Competiţia organizată de Clubul de Dans Sportiv Katamis, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Regia Autonomăă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ, Sala Polivalentă şi Primăria Craiova, se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv.
Biletul de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii sub zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS