20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia a primit ultima tranşă din cei 50 miliarde de euro necesari recapitalizării sectorului bancar

Grecia a primit ultima tranşă din cei 50 miliarde de euro necesari recapitalizării sectorului bancar

Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) a acordat vineri o nouă tranşă de 7,2 miliarde de euro pentru Grecia, ca parte a planului de 50 miliarde de euro pentru recapitalizarea sectorului bancar elen, transmite site-ul ekathimerini.com, citat de Agerpres.

‘Fondurile transferate Greciei ar trebui să ajute la crearea unui sector financiar viabil şi funcţional, ceea ce reprezintă o precondiţie pentru redresarea economiei ţării’, a declarat şeful EFSF, Klaus Regling.
Până acum Grecia a primit în total 48,2 miliarde de euro din cei 50 miliarde de euro stabiliţi pentru recapitalizarea sectorului bancar elen. Valoarea totală a asistenţei financiare acordate de EFSF se ridică la 144,6 miliarde de euro, Grecia primind deja 127,2 miliarde de euro.
Procesul de recapitalizare a principalelor bănci din Grecia – National Bank of Greece, Alpha, Piraeus şi Eurobank – este aşteptat să se încheie până la 14 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS