24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Primarul arestat Emilian Frâncu îşi susţine nevinovăţia printr-o scrisoare deschisă

Vâlcea: Primarul arestat Emilian Frâncu îşi susţine nevinovăţia printr-o scrisoare deschisă

Primarul încarcerat al municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a remis astăzi, către presa locală, o scrisoare deschisă prin care-şi susţine nevinovăţia, declarând că „se încearcă eliminarea sa completă din viaţa politică”, informează Agerpres.ro. Potrivit textului scrisorii, Frâncu susţine că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) „a realizat cu mare circ o percheziţie la Râmnic şi la locuinţa sa”. „Evident nu au găsit nimic dar au creat tensiunea mediatică de care era nevoie să par vinovat de orice se dorea. Declar cu fermitate că sunt nevinovat faţă de acuzele aduse şi, pentru că am devenit incomod faţă de câteva persoane influente, se încearcă eliminarea mea completă din viaţa politică. Sunt acuzat că aş fi pretins mită domnului arhitect Popescu Sorin Dragoş pentru a-i facilita obţinerea contractului de proiectare a zonei centrale a oraşului (aşa începe referatul DNA). Contractul respectiv fusese deja câştigat de arhitect încă din luna mai 2012, în mandatul fostului primar, Romeo Rădulescu, deci cu un an înainte. Se înşală DNA? Evident!”, spune, în scrisoarea sa, primarul Frâncu.

Edilul suspendat continuă cu detalii despre contractul de sponsorizare pe care îl negociase cu arhitectul Popescu Sorin Dragoş, afirmând că nu solicitase „bani pentru sine”. Frâncu îşi cere scuze vâlcenilor pentru disconfortul creat şi le cere acestora să aibă încredere în el pentru că „până la urmă adevărul va triumfa”.

Aceasta este prima declaraţie a primarului Emilian Frâncu pe care o face după data de 25 aprilie, când a fost reţinut şi ulterior arestat sub acuzaţia de fapte de corupţie.

Potrivit DNA, la începutul anului, Primăria Râmnicu Vâlcea a încredinţat unei firme de arhitectură un proiect cu denumirea „Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea”, având ca obiect amenajarea unei pieţe publice, a unei parcări subterane şi a unui pasaj pietonal în această localitate, costul serviciilor de proiectare fiind fixat la suma de aproximativ 200.000 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS