19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorii României, Italiei şi Bulgariei la UE cer explicaţii în legătură cu afirmaţiile comisarului Oettinger

Ambasadorii României, Italiei şi Bulgariei la UE cer explicaţii în legătură cu afirmaţiile comisarului Oettinger

Reprezentanţele permanente ale României, Bulgariei şi Italiei pe lângă Uniunea Europeană au solicitat joi, într-o acţiune coordonată, explicaţii de la cabinetul comisarului european pentru energie, Gunther Oettinger, privind afirmaţiile înaltului oficial european într-o reuniune publică de marţi, conform cărora cele trei state ar fi ‘aproape neguvernabile’. Conform Agerpres, reprezentanţii permanenţi ai UE ai celor trei state s-au interesat, printre altele, dacă afirmaţiile citate în presă sunt conforme cu realitatea sau dacă au fost scoase din context. 
Pia Ahrenkilde-Hansen, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene (CE), nu a comentat la briefingul de presă cotidian al CE acţiunea coordonată a Reprezentanţelor permanente la UE ale celor trei state, afirmând că nu are cunoştinţă despre acest demers.
Oettinger a avertizat că în Europa prea multă lume crede că lucrurile sunt în regulă, când de fapt Uniunea este un caz clar de instituţie ce trebuie să fie radical restructurată. Chiar la Bruxelles, a completat în discursul său demnitarul comunitar, ‘adevărata dimensiune a problemelor nu a fost identificată’. În loc să se preocupe de propria-i criză, Uniunea s-a comportat ca o asociaţie de binefacere pentru restul lumii, a spus Oettinger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS