23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

O lume nebună…

Se caută observator de uşi polari
Guvernul Norvegiei caută un „observator de urşi polari“ – o persoană dispusă să îşi petreacă vara în Svalbard, în zona arctică, şi să-i păzească de urşi pe cercetătorii ştiinţifici care lucrează zonă. Slujba de observator de urşi începe la 8 iulie, iar atribuţia celui care va ocupa postul este să stea cu ochii în patru, pentru a zări urşii polari care se apropie de locurile unde lucrează oameni şi să încerce să îndepărteze animalele.
Candidaţii trebuie să aibă experienţă în munca de teren, spirit de observaţie, ochi buni şi să ştie să mânuiască o armă de foc. Dar, mai ales, trebuie să aibă o voce puternică, să poată striga tare, atât pentru a avertiza oamenii care lucrează în aer liber, cât şi pentru a speria urşii, care evită să se apropie de sursele de zgomot.

Turn de Cartea Recordurilor
O companie chineză va construi un turn ce va intra în Cartea Recordurilor. Broad Sustainable Construction (BSB) a anunţat în cursul acestei săptămâni că va începe lucrările de construcţie la turnul care va deveni cea mai înaltă clădire din lume şi, totodată, un model pentru modul în care China va gestiona urbanizarea în masă.
Turnul va purta numele de „Sky City“ şi se va înălţa la 838 de metri de sol, fiind cu zece metri mai înalt decât cel mai înalt zgârie-nori din prezent, Burj Khalifa din Dubai. Clădirea va fi construită în capitala provincială Changsha, cu şapte milioane de locuitori, un oraş mic în comparaţie cu Beijing sau Shanghai. Turnul va găzdui aproximativ 30.000 de persoane în cele 202 etaje în care se vor găsi birouri, un hotel, o şcoală, un spital, 92 de lifturi şi 17 locuri de aterizare pentru elicoptere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS