17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrări de modernizare la cele două pieţe din Târgu Jiu

Lucrări de modernizare la cele două pieţe din Târgu Jiu

Cele două pieţe din Târgu Jiu îşi vor schimba înfăţişarea. Societatea primăriei, Edilitara, a început deja lucrările de modernizare a Pieţei „9 Mai“ din municipiul Târgu Jiu. Potrivit directorului SC Edilitara Public, Alexandru Zaharia, principalele lucrări care trebuie executate vizează infrastructura sectorului textile, unde activează peste 80 de comercianţi.
Este vorba de realizarea canalizării şi asfaltarea întregii zone, astfel încât să fie disponibilă, de săptămâna viitoare, platforma pe care vor fi aşezate tonetele comercianţilor. Aceştia şi-au comandat pe cheltuiala lor tonete speciale, acelaşi model. Fiecare tonetă va fi dotată cu o copertină, precum şi cu spaţii pentru depozitarea în siguranţă a mărfii. „Cheltuiala municipalităţii este minimă pentru că toţi comercianţii s-au înţeles să comande, pe cheltuiala lor, acelaşi tip de tonetă. Dacă construiam o cupolă, rămâneau multe spaţii nefolosite. Aşa că fiecare va veni cu toneta şi o va amplasa în zona unde a activat până acum, să nu existe nici un fel de neînţelegeri. Vrem ca, de săptămâna viitoare, sectorul textile din Piaţa «9 Mai» să îşi schimbe complet înfăţişarea. Este şi interesul comercianţilor să aibă cât mai puţine zile fără vânzări“, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public.

Lucrări şi la piaţa de legume-fructe

Conform şefului SC Edilitara Public, în prezent se lucrează la proiectul de închidere a spaţiului unde activează comercianţii de legume şi fructe. Este vorba de montarea de panouri laterale de protecţie pe actuala structură, astfel încât, din iarna care va veni, atât cumpărătorii, cât şi comercianţii să nu mai sufere de frig. În acelaşi timp, în Piaţa Centrală au debutat lucrările de construire a noii pieţe agroalimentare. Aceasta va fi ridicată în spatele Halei de carne, iar durata lucrărilor este de nouă luni. „Se lucrează la fundaţii şi la devierea unor utilităţi. În acelaşi timp, în atelierele constructorului au fost executate structurile metalice pentru ca acestea să fie montate. Se va turna o placă de beton şi se va ridica şi etajul I, după care va fi aşezat acoperişul. Dacă nu vor exista probleme deosebite, lucrarea va fi gata în şase luni, pentru ca la iarnă să îi şi putem muta pe comercianţi din piaţa descoperită în cea închisă. Valoarea investiţiei este de două milioane de lei“, a spus Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS