23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 20 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, localizate în România

Peste 20 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, localizate în România

Autorităţile române au localizat pe teritoriul ţării noastre, în perioada 11-17 aprilie, 22 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (SIS), poliţiştii români punând în aplicare şapte mandate europene de arestare, informează IGPR, citat de agerpres.ro.
Potrivit sursei citate, în ultima săptămână, poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen, au depistat 81 de persoane şi 36 de obiecte care fac obiectul unor semnalări introduse în SIS.
Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 23 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale, precum şi patru documente emise de statele membre.
„De asemenea, 59 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI-IGPR. Dintre acestea, 23 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, iar 26 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară. Şase autovehicule, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre, precum şi trei documente emise de România”, se mai arată în comunicatul IGPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS