19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Angajaţii companiei aeriene Turkish Airlines protestează începând de astăzi

Turcia: Angajaţii companiei aeriene Turkish Airlines protestează începând de astăzi

Salariaţii companiei aeriene Turkish Airlines au intrat astăzi în grevă, la cererea sindicatului, pentru a protesta faţă de refuzul conducerii de a-i reintegra pe angajaţii concediaţi după greva din urmă cu un an, informează Mediafax.ro. Potrivit unui comunicat al singurului sindicat turc din sectorul aerian, Hava-Is, publicat ieri, greva a fost declanşată aseară, la ora 0:00 GMT (3:00 ora României). În afara revendicărilor în ceea ce-i priveşte pe salariaţi şi condiţiile de muncă, sindicatul, la care aderă 14.000 dintre totalul de 15.900 de salariaţi ai companiei, cere conducerii companiei reintegrarea celor 305 salariaţi care au fost demişi pentru participarea, în iunie 2012, la o grevă care a durat mai multe zile.

În pofida numeroaselor luni de negocieri asupra acestui subiect, părţile nu au reuşit să ajungă la un acord. Într-un interviu acordat luni televiziunii de ştiri NTV, directorul Turkish Airlines, Hamdi Topçu a declarat că „nu există motive legale pentru o grevă”. „Noi nu ne-am folosit de presiuni împotriva angajaţilor care doresc să respecte mişcarea sindicatului de care aparţin”, a adăugat el.

Ministrul turc al Finanţelor, Mehmet Simsek a condamnat recent această mişcare socială: „Nu vom permite ca activitatea Turkish Airlines să fie perturbată, mai ales înaintea sezonului turistic”, a spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS